partners

Software Improvement Group

De Software Improvement Group B.V. (SIG) is in 2000 gestart als spin-off van het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) en is uitgegroeid tot toonaangevend IT-adviesbedrijf. SIG vertaalt technische bevindingen over grote software systemen naar concrete beslisingsinformatie voor hoger management van software-intensieve organisaties. SIG heeft nu meer dan 80 werknemers in 7 landen en is een autoriteit op het gebied van onafhankelijke en objectieve Tool Based Consultancy. De afdeling Research en Product Development valt onder leiding van CRO prof. dr. ir. Joost Visser, tevens bijzonder hoogleraar “Large-scale Software Systems” bij de vakgroep Model-Based Software Development aan de Radboud Universiteit Nijmegen. De Research afdeling van SIG doet onder andere onderzoek op het gebied van Green Software en is actief in het ontwikkelen en toetsen van diensten op dit gebied. SIG is lid van Green IT Regio Amsterdam en is voorzitter van het Kennis Netwerk Green Software (KNGS). SIG is medeoprichter en actieve onderzoekspartner in het Software Energy Footprint Lab (SEFLab). SIG heeft bijgedragen aan 35 wetenschappelijke publicaties en aan het hoger software engineering onderwijs.

Website: http://www.sig.eu/nl/

Green IT Amsterdam

Sinds juni 2010 is de Stichting Consortium Green IT Regio Amsterdam actief. In deze stichting dragen de deelnemende ICT, datacenter, energie en engineering bedrijven uit de MRA bij aan de vermindering van energiegebruik en daarmee het terugdringen van CO2-emissies in de MRA. Een groeiend aantal bedrijven heeft belangstelling voor deelname, op dit moment telt het consortium rond de 45 deelnemers. Green IT

Amsterdam heeft de volgende doelstellingen:
• Stimulering van energiebesparing in de ICT-sector (Greening of IT);
• Inzetten van ICT voor de vergroening van andere sectoren (Greening by IT);
• Bijdragen aan de groei van de groene economie in Nederland (Green IT Economy).

Website: http://www.greenitamsterdam.nl/

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Het CleanTech onderzoeksprogramma van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) doet in samenwerking met bedrijven uit de MRA technisch/bedrijfskundig onderzoek naar duurzame technologieën. Eén van de vier onderzoeksthema’s is GreenIT waarin onderzoek naar duurzame oplossingen voor datacenters en onderzoek naar groene software in het Software Energy Footprint Lab centraal staat. In het SEFLab, een samenwerking tussen SIG en HvA, wordt de invloed van software op het energieverbruik van hardware componenten van servers onderzocht. Het SEFLab heeft ondersteuning ontvangen van SURFnet voor het professionaliseren van de meetopstelling.

Website: http://www.hva.nl/kenniscentrum-dt/onderzoek/cleantech/ en
www.seflab.com

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

De Software and Services onderzoeksgroep binnen de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) is leider in het onderzoek over software- en service ontwikkeling, architectuur kennismanagement en groene software. In het kader van dit voorstel richt de VU zich op het ontwikkelen en experimenteren met betrouwbare groene metrieken/ KPI’s om de energie-efficiëntie van software applicaties/componenten, hun gebruik van hardware componenten en de zakelijke implicaties te meten. Op het gebied van groen & duurzaam softwareontwikkeling staat de groep bekend zowel internationaal (http://greens.cs.vu.nl) als landelijk, voornamelijk door het SURFnet-project rondom groene benchmarks (http://greenpractice.few.vu.nl) gericht op het definiëren en verspreiden van groene ‘practices’ in industriële en academische gemeenschappen.

Website: www.vu.nl en www.s2group.cs.vu.nl/

Universiteit van Amsterdam (UvA)

De System and Network Engineering (SNE) onderzoeksgroep binnen de UvA is leider in het onderzoek over complexe e-Infrastructuren met tientallen publicaties in dit gebied. De focus ligt op de integratie van geavanceerde netwerken en computing faciliteiten en instrumenten en het modelleren daarvan met doel het bouwen van robuuste en schaalbare infrastructuren die geschikt zijn voor grote hoeveelheden data (Big Data). De groep heeft nauwe internationale contacten en neemt deel aan meerdere nationale en internationale projecten, waaronder het NWO project GreenClouds waarin wordt gekeken naar het vergroenen van computatie op basis van het slim inschakelen van heterogene hardware.

Website: http://sne.science.uva.nl/

SURFsara B.V. Amsterdam

SURFsara Reken- en Netwerkdiensten biedt als nationaal supercomputing- en gridcentrum een compleet pakket aan geavanceerde ICT-diensten, waaronder high performance computing & visualization, high performance networking, grid services en andere e-Science-diensten. SURFsara is een van de belangrijkste Europese ICT-supernodes en een Tier-1-centrum voor CERN Genève. SURFsara is onlangs gefuseerd met SURF tot SURFsara BV Amsterdam.

Website: https://www.surfsara.nl/

Equinix (Netherlands)

Equinix is een grote beursgenoteerde organisatie die bedrijven verbindt met partners en klanten over de hele wereld door middel van een wereldwijd platform van high-performance datacenters die dynamische ecosystemen en de breedste keuze in netwerken bieden. Meer dan 4.000 klanten vertrouwen op Platform Equinix om hun onderneming verder te laten groeien, de prestaties van hun applicaties te verbeteren en hun digitale kapitaal te beschermen. Equinix is wereldwijd actief in 38 strategische markten en investeert voortdurend in de uitbreiding van haar platform om de groei van haar klanten te kunnen ondersteunen. Equinix is in Nederland vertegenwoordigd met 4 datacenters in Amsterdam, Enschede en Zwolle. Momenteel word er op het Science Park in Amsterdam een 5e datacenter gebouwd.

Website:http://www.equinix.com/

Schuberg Philis

Schuberg Philis is een innovatieve private Nederlandse onderneming met 170 werknemers en leider op het gebied van mission critical outsourcing services. Zij biedt een unieke belofte: gegarandeerd 100% uptime voor bedrijfskritische applicaties. Dit zijn applicaties die de bedrijfsprocessen ondersteunen, zonder welke een organisatie geen bedrijf noch operatie kan voeren.

Website: http://www.schubergphilis.com/