Cluster Green Software project ontvangt buitenlandse media

Het Cluster Green Software project heeft op 5 december een delegatie van buitenlandse media ontvangen. Deze Smart IT media tour, georganiseerd door RVO, was de week in Nederland om innovatieve Nederlandse IT bedrijven en projecten te bezoeken.

De Amsterdamse regio werkt al 5 jaar met verschillende stakeholders aan het vergroenen van de IT industrie. Voor deze publiek-private samenwerking bestaat veel aandacht in het buitenland.

De ochtend van 5 december was de media delegatie onder begeleiding van Green IT Amsterdam op bezoek bij de internationale datacenter organisatie Interxion. Tijdens dit bezoek werd er uitvoerig verteld over het belang van de datacenter voor de Nederlandse economie en de activiteiten op het vlak van energie efficiƫntie. Voor enkele journalisten was dit het eerste bezoek aan een datacenter en dus erg indrukwekkend. Ook het internationale IT hardware bedrijf Cisco was bij dit bezoek betrokken, om te vertellen over de slimme IT projecten waar zij aan werken o.a met Philips op het gebied van straat verlichting.

De middag kwam de delegatie op bezoek bij het Cluster Green Software bezoek. Na ontvangst op het kantoor de Software Improvement Group en presentaties van Joost Visser (SIG) en Patricia Lago (VU) is ook het Software Energy Footprint bij de Hogeschool van Amsterdam bezocht.

Het thema groene software was bij een deel van de journalisten een nieuw thema en kon volop op belangstelling rekenen. Met name de samenwerking tussen onderzoekers en bedrijven werd interessant gevonden. Een aanzienlijk deel van de journalisten was afkomstig uit de US en uit die groep kwam ook de feedback dat er een rol zou moeten zijn voor grote Amerikaanse internet reuzen binnen dit R&D veld.

 

IMG_1765